Information inför julen och årsskiftet

Julen samt årsskiftet närmar sig med stormsteg och vi kommer nu ta ett litet juluppehåll i fiberarbetet . Men innan dess tänkte vi i styrelsen informera om hur det ser ut i dagsläget.

Nulägesbeskrivning:
Fiberblåsningen är nu färdig och svetsningen kommer att påbörjas.
Vad gäller den kommande svetsningen så kommer NT4 (NorrlandsTelecom) att  förstärka sitt svetsteam rejält med underentrepenörer som kommer att hjälpa till att färdigställa vårt nät samt alla övriga i Ragunda och Bräcke kommun. Detta gör att man kan färdigställa allt arbete före den 28/2.
Vi har nu även fått information av Länsstyrelsen att dom kommer att ta beslut om framflytt av klardatum till 2015-02-28. Slutredovisning av projektet ska vara dom tillhanda senast 2015-04-30. Det blev en fin julklapp med den informationen!

Metria har färdigrapporterat sin inmätning till oss och det blev en total inmätt längd på nätet på närmare 10 mil, varav vägnära nät är ca 4,2 mil.

Som lite kuriosa kan nämnas att vi har blåst ca 6,2 mil fiber kundnät (den som går från markskåpen till alla hus), ca 7 mil Stamnät (den fiber som förbinder hela området) samt ca 1,6 mil sjökabel!
Vi har beställt skyltar som det står ”KABEL” på som ska sättas upp vid respektive strandkant där det går upp sjökabel, detta är ett jobb som man kan hjälpa till med för att tillgodogöra sig dagsverkestimmar. Det kommer även sättas upp snökäppar på markskåpen för att märka ut var dessa finns, så att ingen skoter råkar köra på dom. Sedan har det hällts i ca 8 liter lecakulor i varje markskåp (återstår några att fylla ännu) som ska hålla möss och sork bland annat borta från dessa.

Vi kommer även att meddela er när Teliabutiken kommer ut för att man ska teckna tjänsteavtalen.

Det är nu även dags att betala in medlemsavgiften för 2015, avi kommer i brevlådan inom kort!

Med dessa rader vill vi i styrelsen ta tillfället i akt att passa på att tacka alla fantastiska människor som fram till nu varit inblandade i det otroliga arbetet att bygga vårt fibernät!

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till er alla!

Med vänlig hälsning, styrelsen, Ammeråns-Gesundens Fiber

P.s. nätkartan är uppdaterad också nu!
Länk: nätkarta

tomte