Strandbodarna utan fiber

Ny info: Reparationsarbete påbörjas i början av maj om Indalsälven tillåter det!

Jag antar att många av oss i fiberföreningen nu har hört att medlemmarna i Strandbodarna på södra sidan av Indalsälven (7 st) inte längre har någon fiberanslutning. Redan tidigt i januari uppstod ett avbrott på kabeln som förbinder abonnenterna på södra sidan med fibernätet på andra sidan. Kort därefter så lade Telias servicefolk ut en kabel på isen och förbindelsen återupprättades. Bra, men ofrånkomligt så fungerar inte det där när isen börjar röra på sig och det har den gjort nu.

Telia kan inte idag ge någon prognos på när kabeln kan åtgärdas – det är illa men förståeligt då ingen vill ut och laga kabel på isen när vårfloden börjat vakna till liv. Beskedet från Telia är att de berörda abonnenterna efter felanmälan till 90200 kan hämta ut ett 4G-modem hos Telia för att i någon mån åter bli uppkopplad.

/GJ

Tvillingabonnemang för TV ingår

Besked har nu lämnats från Telia om tvillingabonnemang för TV – det ingår i vårt kollektivavtal med Telia och det gäller för samtliga föreningar inom Bräcke fiber.

Det framgår dock inte av avtalet som vi undertecknade men Telia har nu bekräftat den muntligt givna informationen. Det betyder också att den information som styrelsen lämnade inför den nya avtalsperioden vid förra årsskiftet var korrekt. De som fått fakturor för tvillingabonnemang behöver inte betala och Telia kommer att kreditera de som betalat. GJ