Val av nätleverantör genomlyst

Valet av nätleverantör är nu genomlyst. Styrelsen har efter många överväganden beslutat att rekommendera samarbete med Skanova. Detta beslut är dock endast en rekommendation som styrelsen tagit efter diskussioner med flera nätleverantörer.
Slutliga valet kan vi endast ta efter den offentliga upphandlingen.
För att vi ska få våra beviljade bidrag från EU, så måste vi följa Lagen om offentlig upphandling över 200.000 Euro. Vi måste således annonsera för byggentrepenader, varor och tjänster på offentlig marknad mot godkänd upphandlingsportal. Om vi ej gör detta kan vi bli återbetalningsskyldiga, så det är viktigt att vi följer lagarna ordentligt.
Det vi kommer att upphandla är:
Systemleverantör, Gräventrepenör, Kommunikationsoperatör samt Drift & Underhåll.

Detta händer nu för dig som medlem:

Din byrepresentant kommer att besöka dig för att skriva markavtal och bestämma med dig var kabeln ska dras på din mark, samt att du ska skriva på ett anslutningsavtal (slutgiltigt bestämma att du ska ha fiber).

Före 2014-01-31 måste varje fastighet som ska anslutas ha betalat in 9200:- i
anslutningsavgift samt 100:- i medlemsavgift för år 2014.
(Har du två fastigheter betalar du alltså 9200+9200+100).
Betalning sker till Bankgiro 141-5827.

VIKTIGT!!! Märk betalningen/-arna med fastighetsnamn och nr, t.ex. Höglunda7:1
Föreningen måste ha in dessa pengar för att ha råd att betala för de grävare och det material som ska till för att få ner fibern i backen.

Vi kommer att upphandla för tjänsterna TV, Internet och telefon i nätet, t.ex. TriplePlay, d.v.s. alla tjänsterna i ett gruppanslutningsavtal för ca 299:-/månad (+ev. fakturaavgift). I denna ska det ingå 100Mbit internet, fast telefoni samt TV med ca 20 kanaler.Här kommer det att finnas ett krav från Kommunikationsoperatören att visst många procent anslutningar vill ha gruppanslutning. Det ska också gå att enbart välja enbart t.ex. internet om man så önskar, samt s.k. fritidsabonnemang under en kortare period av året.

En nätavgift på 612:-/år tillkommer för alla som ansluter sig. (=51:-/månad).

OM du inte redan är medlem men vill bli det så ta kontakt med någon av oss

Har du frågor eller andra funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till någon i styrelsen. Kan vi inte svara direkt så tar vi reda på det du vill veta!

Thomas Höglund
Siw Lundqvist
Josefine Andersson
Thomas Bäckström
John-Erik Johansson
Anders Eriksson
Anette Malmberg
Anita Amren-Näsberg
Kerstin Mattsson