Admin

Aug 062017
 

Den 7 maj 2017 hölls föreningens årsstämma i Strömsnäs bygdegård och till ordföranden vid stämman valdes Christer Backlund Höglunda. Efter styrelsens redovisning av verksamhetsåret 2016 med åtföljande stämmobeslut om godkännande av årsredovisning och bokslut  förrättades val av styrelseledamöter. Styrelsens ordförande Kerstin Mattson hade tackat nej till omval och till ny ordförande valdes Göran Jacobsson Uppsala och Vågsäter. Övriga styrelseledamöter omvaldes – se vidare om det i årsmötesprotokollet nedan!

Protokoll från stämman finns för nedladdning här.

 Posted by at 14:36
Aug 202015
 

Hej!
Bägge avtalen, Kollektiv 3-play och Öppen fiber är nu orderlagda med driftsättning 2015-11-12.
Det är med andra ord dags att se över sina nuvarande avtal, och se hur lång uppsägningstid det är på dessa. En ide kan vara att ha lite överlapp på nuvarande avtal.

/Styrelsen

 Posted by at 17:43
Aug 122015
 

Hej!
Nu har det hänt saker sedan senast!
Telia har nu lagt order på material till stationer och kunder, samt även lagt ordrarna på dom tjänster respektive fastighet valt.
Vi återkommer när vi vet mer om när mediekonvertrarna kommer till fastigheterna, dessa delas ut av föreningen.

Vecka 34 kommer byNet att utföra slutbesiktning med sina underleverantörer. Det kommer då att röra sig folk runt våra hus för att titta på både markskåp, kunddosor, brunnar, stationer m.m. hjälp till att sprida denna info vidare till grannar så att dom vet vilka det är som springer runt i området.
Vi håller nu på att lägga sista handen på markskåpen också i form av snöstolpar som skruvas på skåpen. Södra och norra Gesunden är färdig med detta arbete, återstår några markskåp längs med sträckan ammerån. Är någon sugen att hjälpa till? Kontakta Kerstin Mattson i Överammer i såna fall!

/Styrelsen

 Posted by at 14:47
Jun 092015
 

Varmt välkomna till vår nya hemsida!

Vi vill även presentera föreningens nya logga som är tillverkad av Anna-Karin Wennerberg i Strömsnäs! Stort tack till henne, vi är väldigt nöjda med slutresultatet!! 🙂

Besök gärna hennes hemsida och se hennes andra fina alster!! Hemsidan är www.akw.se

Ett fint bevis på vilka kunskaper folk besitter i vår bygd!!

Styrelsen

AmGeFiberlogotype400

 Posted by at 19:20
Maj 232015
 

Hej!
Vi i styrelsen mailar och ringer Telia varje vecka om en tidsplan när installation kommer att ske. Tyvärr är det väldigt svårt att få något svar från dom i dagsläget.
Igår pratade vi åter med Christer Tjäder som är den som är ansvarig för installationen i stationerna. Han kunde bara beklaga att det drar ut på tiden för oss och skulle åter igen att försöka skynda på vårt område för sina högre chefer.

Vi måste åter igen understryka, detta är något som är utom vår kontroll, och vi gör vårt bästa för att skynda på detta. Vi kommer fortsätta att ”tjata” mot Telia för att detta ska komma igång så fort det bara är möjligt, men i dagsläget törs vi inte svara på när installation kommer påbörjas.

Säg inte upp några abonnemang ännu, utan försök om möjligt att förlänga månadsvis hos er nuvarande leverantör.

/Styrelsen

 Posted by at 09:33
Maj 012015
 

Hej!
Medlemmar har hört av sig och vill veta när dosorna till hemmet kommer samt när nätet startas upp.
Vi kan i nuläget tyvärr inte påskynda uppstarten då vi är helt i händerna på Telia som ska installera sin utrustning i stationerna samt skicka ut kundutrustningen.
En del av er har fått svaret från Teliabutiken att föreningen kan ge svar på när det kommer igång.
Svaret är att Telia för en intern dialog om inplacering av switcharna i stationerna pga teknikskiften som görs i några av våra stationer (alltså inte enbart teknikskifte gällande fiber), och att dom återkommer när installationen kommer att startas.
Vi hoppas att denna dialog snart är klart och att byggnationen kommer igång så snart som möjligt.
Vi kan inte annat att göra än invänta uppstarten och återkommer så fort vi vet mer.

Vi kan även meddela att den 27 april lämnade vi in vår slutrapport om projektstöd till Länsstyrelsen!
Behandlingstiden för Länsstyrelsen är upp till 4 månader.

Med vänlig hälsning
Styrelsen

 Posted by at 12:50
Mar 062015
 

Hej!
Nu är listan med val av tjänst inlämnad till Teliabutiken!
Mer info hur det fortskrider kommer så fort vi får info i progressen från Telia.

Vår förhoppning i styrelsen är fortfarande att som vi skrev den 6 november ifjol: Information angående dagsläget i fiberprojektet, justerad starttid tjänster
”Vi i styrelsen väljer därför att tro att driftsättningen i vårt område kommer att ske någon gång under andra kvartalet 2015.”

/Styrelsen

 Posted by at 11:33
Mar 032015
 

Hej!
Vi vill påminna de som inte meddelat styrelsen om val av tjänst, gör det nu så fort ni kan!
Det är flera föreningar som ligger i startgroparna att få sina nät uppstartade, och ju längre Teliabutiken får vänta på vår kompletta lista angående era val, desto längre ned på listan för uppstart hamnar vi.
Dom startar ingenting förrän dom fått föreningens kompletta lista. Så vi ber er, försök att lämna in så fort det är möjligt. Och påminn även era grannar om någon skulle ha glömt. Vi i styrelsen jobbar stenhårt att få in avtalen med.

/Styrelsen

 Posted by at 17:40
Jan 202015
 

Hej alla!

God fortsättning på det nya året. 

Efter all julmat och en väl förtjänt vila startar vi nu det nya året med den efterlängtade träffen med Teliabutiken! 

Det kommer att bli tre (3) stycken träffar uppdelade på vilket område man bor i (kan man inte gå den dagen området man bor i har träff så går det självklart bra någon av dom andra dagarna) 

Datum för mötet med Teliabutiken är som följer:

Måndag den 16 februari
Detta möte är för boende i område ”Norra Gesunden” (Strömsnäs – Mörtån)
Plats: Överammers folkets hus, Överammer 137
Tid:18.30 

Tisdag den 17 februari
Detta möte är för boende i område ”Ammerån” (Färsån – Boberg)
Plats: Överammers folkets hus, Överammer 137
Tid:18.30 

Onsdag den 18 februari
Detta möte är för boende i område ”Södra Gesunden” (Koviken-Strandbodarna samt Sättsjön)
Plats: Höggården, Höglunda 330
Tid:18.30 

Detta är en VÄLDIGT viktig träff för ALLA fastighetsägare att komma på! Telia kommer här att informera om hur övergången från befintliga anslutningar och avtal till det nya går till.
Dom kommer att informera om:
 – vilken utrustning som ingår
 – avtalsfrågor (tjänsteblanketter kommer att delas ut för påskrift, t.ex. om man  väljer kollektivanslutning)
 – hur man kan göra tilläggsbeställningar på både utrustning samt fler tv-kanaler och andra tjänster. 

– Även föreningen kommer att dela ut en blankett som är ett avtal mellan förening och enskild medlem. Den förbinder medlemmen att man valt och kommer ansluta sig kollektivt och betala fastställd månadskostnad inkl. en liten avgift för administrativa omkostnader för föreningen.

Det är många avtal att underteckna, det vet vi, och det kan uppfattas lite konstigt varför det är så många. Men vi är inget undantag från andra föreningar utan samma regler gäller för alla. Dessa avtal är dom vi MÅSTE ha färdiga och som berör er medlemmar: 

1.      Markavtal (KLART!) – krävs där vi går fram med fiber till flera medlemmar.

2.     Anslutningsavtal (KLART!) – avtal att man ska vara med i föreningen och betala in anslutningskostnad till fibernätet. Observera att detta avtal har inget med tjänsterna att göra!

3.     Registrering till Telia för alla som ska ha kollektiv anslutning (5-årigt avtal). Detta är blanketten vi kommer att få av Telia på mötet och det är viktigt att den undertecknas så fort som möjligt!

4.     Avtal mellan förening och enskild medlem. Den förbinder medlemmen att man valt och kommer ansluta sig kollektivt och betala fastställd månadskostnad inkl. en liten avgift för administrativa omkostnader för föreningen. 

Nulägesrapport:
Fibersvetsningen är påbörjad för både fastighetsdosor samt markskåp. 

Det är nu även dags att betala in medlemsavgiften för 2015. Årsavgiften är 100:-och betalas till bankgiro 141-5827. Glöm inte att ange ert fastighetsnummer för att vi lättare ska kunna registrera er betalning!
De personer som redan avlagt avgiften kan bortse från detta.

Denna information kommer även att skickas per post alternativt mail till dom som vi vet ej bor här permanent.

Med dessa rader vill vi i styrelsen hälsa er varmt välkomna till de kommande Teliabutikenträffarna! 

Med vänlig hälsning / Styrelsen, Ammeråns-Gesundens Fiber ek.f.

 

 Posted by at 13:25
Dec 222014
 

Julen samt årsskiftet närmar sig med stormsteg och vi kommer nu ta ett litet juluppehåll i fiberarbetet . Men innan dess tänkte vi i styrelsen informera om hur det ser ut i dagsläget.

Nulägesbeskrivning:
Fiberblåsningen är nu färdig och svetsningen kommer att påbörjas.
Vad gäller den kommande svetsningen så kommer NT4 (NorrlandsTelecom) att  förstärka sitt svetsteam rejält med underentrepenörer som kommer att hjälpa till att färdigställa vårt nät samt alla övriga i Ragunda och Bräcke kommun. Detta gör att man kan färdigställa allt arbete före den 28/2.
Vi har nu även fått information av Länsstyrelsen att dom kommer att ta beslut om framflytt av klardatum till 2015-02-28. Slutredovisning av projektet ska vara dom tillhanda senast 2015-04-30. Det blev en fin julklapp med den informationen!

Metria har färdigrapporterat sin inmätning till oss och det blev en total inmätt längd på nätet på närmare 10 mil, varav vägnära nät är ca 4,2 mil.

Som lite kuriosa kan nämnas att vi har blåst ca 6,2 mil fiber kundnät (den som går från markskåpen till alla hus), ca 7 mil Stamnät (den fiber som förbinder hela området) samt ca 1,6 mil sjökabel!
Vi har beställt skyltar som det står ”KABEL” på som ska sättas upp vid respektive strandkant där det går upp sjökabel, detta är ett jobb som man kan hjälpa till med för att tillgodogöra sig dagsverkestimmar. Det kommer även sättas upp snökäppar på markskåpen för att märka ut var dessa finns, så att ingen skoter råkar köra på dom. Sedan har det hällts i ca 8 liter lecakulor i varje markskåp (återstår några att fylla ännu) som ska hålla möss och sork bland annat borta från dessa.

Vi kommer även att meddela er när Teliabutiken kommer ut för att man ska teckna tjänsteavtalen.

Det är nu även dags att betala in medlemsavgiften för 2015, avi kommer i brevlådan inom kort!

Med dessa rader vill vi i styrelsen ta tillfället i akt att passa på att tacka alla fantastiska människor som fram till nu varit inblandade i det otroliga arbetet att bygga vårt fibernät!

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till er alla!

Med vänlig hälsning, styrelsen, Ammeråns-Gesundens Fiber

P.s. nätkartan är uppdaterad också nu!
Länk: nätkarta

tomte

 Posted by at 15:54